Družba sestara Kraljice svijeta 06. 10. 2013. proslavila je svoj Zlatni jubilej – 50. g. od početka Družbe. Tijekom cijele jubilarne godine sestre su se pripremale velikom devetnicom – kroz devet mjeseci svakodnevno su molile cijeli Ružarij Blažene Djevice Marije i svakog šestog u mjesecu zahvalnom molitvom i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom, zahvaljivale Bogu za sve primljene milosti kroz proteklih pedeset godina.

Za sam dan proslave, sestre su imale trodnevnicu u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. Slavlje je počelo u subotu, 05.10., u dvorani Nazaret, održavanjem svečane Akademije. Sestre su uz pjesmu, prezentacijsku povijesti Družbe i recitalom: “Nađosmo ognjište svoje”, nastojale s vjernicima podijeliti svoj pedeset godišnji hod u Katoličkoj Crkvi i služenju Kristu kroz zavjete i brigu za ono što je Gospodnje. Za taj događaj je postavljena izložba slika iz života i rada sestara, koju je pripremila s. Lucija Marinović.

Vrhunac slavlja je bio u nedjelju – 06. listopada 2013. kada su sestre, u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, svečanom Euharistijom, koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško sa većim brojem svećenika, izrekle Bogu svoj svečani „BOGU HVALA.“

Otac biskup u svojoj čestitki je rekao:Cijenjena vrhovna voditeljice, sestro Terezija, draga Družbosestara Kraljice svijeta– čestitam Vam zlatni jubilej Družbe, prenoseći čestitke našega nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, u čije sam ime ovdje u euharistijskome slavlju dana Gospodnjega.

Na ovaj najizvrsniji način zahvaljujemo za vas i za milosti koje nam je Bog podario po vašemu odazivu, po vašoj darežljivosti i služenju. Prinosimo Bogu i sve vaše nakane za budućnost Družbe koja je usko povezana s izgradnjom Crkve u duhu Drugoga vatikanskog koncila. U ovu euharistiju unosimo molitve za sve koji su pridonijeli nastanku i razvijanju Družbe, za žive i pokojne, naročito za utemeljitelja, oca Ivana Jägera. Svoje molitve uzdižemo Bogu da nas prati Duhom Svetim i da nas obogaćuje novim životima koji Bogu ne uskraćuju svoga odgovora kada ih zove u služenje u svećeničkome i redovničkome zvanju…“

Iza pričesti, sestre su obnovile svoje zavjete iz pobožnosti i svečano zapjevale “Tebe Boga hvalimo.” Svečanost je završila govorom o. Ivana Štanfela DI, koji je sestre ohrabrio i istakao jedinstvenost njihove svrhe i važnost vjernosti Kristu i Crkvi, te zahvalnom riječi s. Terezije Šarčević Vrhovne voditeljice Družbe. U ime župljana sestrama se zahvalila gospođa Snježana Kirinić Grubić, te predala 50 ruža u znak zahvalnosti za dugogodišnje služenje sestara u župi.

Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt