SRETAN TI “PRAVNI” ROĐENDAN DRUŽBO!

Naš utemeljitelj otac Ivan Jeger, davne 1963. godine započeo je ovo velebno djelo, osnivanje redovničke zajednice. 1966.g. priznati smo kao Pobožna zajednica, a 02. 02. 1982. dobili smo potvrdu iz Rima i postali smo DRUŽBA SESTARA KRALJICE SVIJETA biskupijskog prava. Tada su naše sestre mogle položiti svoje doživotne zavjete.

Zahvaljujemo Bogu za proteklih 50 godina i od srca čestitamo našim sestrama na njihovom potpunom predanju Gospodinu po svetim zavjetima.

Kardinal Franjo Kuharić potpisuje Dekret

Uzoriti kardinal Franjo Kuharić potpisuje Dekret o potvrdi naše Družbe

Utemeljitelj koncelebrira

Naš utemeljitelj otac Ivan Jeger i tadašnji provincijal Isusovaca otac Marko Matić koncelebrirali su na sv. Misi sa kardinalom

Prvo vrhovno vijeće Družbe nakon potvrde

Prvo vrhovno vijeće Družbe nakon potvrde sa najzaslužnijim članom u stvaranju Konstitucija i potvrdi Družbe fra Hadrijanom Borakom

Prema svrsi Družbe, sestre čine raznovrsna apostolska djela u župama: dužnost sakristanke, vjeroučiteljice, voditeljice crkvenog pjevanja. Sestre pomažu uorganiziranju biblijskih i liturgijskih skupova, organiziraju duhovne obnove za djevojke. Slijedeći zahtjeve Crkve, posvećuju se djelima ljubavi prema bližnjemu: pomažu siromahe i nemoćnike, rade na posvećenju obitelji i odgoju mladeži. Sve su sestre pozvane na apostolat molitve i aktivno djelovanje među braćom ljudima.

Među sestrama odgajaju misijski duh.

Da bi mogle odgovoriti svome pozivu, njihov apostolat proizlazi iz intimnog jedinstva s Kristom i njegovom presvetom Majkom.
Družba sestara Kraljice svijeta nastala je u vrijeme Drugog vatikanskog sabora.
Zajednica želi odgovoriti pozivu Sabora, a to je: sudjelovati u izgradnji boljega svijeta i u posvećenju ljudi.
Surađujući u apostolskoj misiji Crkve, služeći Crkvi i pomažući svećenstvu, sestre nastavljaju misiju i požrtvovnost Presvete Djevice Marije pod čiju zaštitu i posvećuju svoj život i apostolat.

Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt