u Družba Sestara Kraljice svijeta

Lovrinac, 15. 06. 2022.

 

„Ja znam dobro: moj Izbavitelj živi i posljednji će On nad zemljom ustati.

A kad se probudim, k sebi će me dići, iz svoje ću puti tad vidjeti Boga.“

(Job 19, 25)

         Dragi i poštovani nećače i nećakinje, rodbino i prijatelji naše s. Anke. Drage sestre, poštovani župniče, braćo i sestre!

Smrt je uistinu ono što nas uvijek zateče kolikogod smo svjesni njezine činjenice i kolikogod znamo da je ona tu, kao stvarnost, dio našeg života, dio mene i tebe. Uvijek nas iznenadi kada pokuca na naš život i ostavi nas bez riječi. Zamuknemo pred njom. Sve se zaustavi.

Tako i ovog ponedjeljka, 13. lipnja 2022. g. na spomen sv. Antuna Padovanskog, smrt je tiho pokucala i Gospodar života pozvao je našu dragu s. Anku Prović u svoju blizinu: „Dođi zaručnice Kristova, primi vijenac koji ti je pripravio Gospodin.“

I u ovom trenutku ispraćaja na vječni počinak prisjetimo se važnijih događaja iz njezina života.

S. Anka Prović rođena je 09. 06. 1934. g. u Slivnu – Ravno, od oca Luke i majke Jurke rođene Čović. S. Anka dolazi u Družbu sestara Kraljice svijeta 1968. godine, a doživotne zavjete je položila 1982. g. u Velikoj Gorici. Kroz 54. godine redovničkog hoda, vjernog predanja, služila je Bogu, svetoj Crkvi i svojoj redovničkoj zajednici. S. Anka Prović je vršila različite službe u domovini i inozemstvu: kućna poglavarica, odgoj kandidatica, župna kateheza, rad s djecom oštećenom u razvoju, čuvanje djece u obiteljima, kuharica i ostali kućni poslovi. Počevši od Turnja, Splita, Podhuma, Alkovena, Zagreba, Osijeka, Tovarnika. Od 1997. g. je u našoj samostanskoj zajednici na Brdima. Zadnjih nekoliko godina borila se s različitim bolestima i patnjama. Intenzivna njega, pažnja i ljubav sestara uvelike su pomogle da lakše podnosi svoje boli i trpljenje.

I dok zahvaljujemo Bogu za dar života s. Anke i za sva dobra koja je Bog preko nje učinio, molimo ga da je primi u svoj zagrljaj.

Draga s. Anka, hvala ti za svu ljubav i dobrotu koju si utkala u život naše redovničke zajednice. Neka ti dobri Bog, u koga si vjerovala i ljubila, bude nagrada. Uživaj vječni mir u radosti svoga Kralja.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt