u Družba Sestara Kraljice svijeta

Život i rad članova Marijine blagoslovne  zajednice (MBZ) ispunjen je molitvom i blagoslovom za opće dobro cijelog naroda. Zahvalne Bogu za brojnost i ustrajnost naših članova, Povjerenstvo MBZ godišnje  nastoji posjetiti svoje članove i podijeliti s njima duhovne sadržaje te ih potaknuti na druženje i dolaske na zajedničku molitvu svakog 22. u mjesecu. 2019. godina bila je protkana razmišljanjima o Apostolskoj pobudnici pape Franje o općem pozivu na svetost; ‘Kličite i radujte se!’ S. Marina je obradila poglavlje ‘Blaženstva’ te ih prezentirala članovima kroz zajedničko razmišljanje. Tako smo obišli podružnice u Tovarniku, Münchenu i Velikoj Gorici.

Svetost je naša životna zadaća, ne nešto usputno, nego mora biti imperativ našega života, budući da smo od Gospodina na to pozvani. Kako postići svetost sadržano je u Isusovu Govoru na gori koji je zapisan u Matejevu Evanđelju 5, 1-12. Kako biti siromašan u duhu, sigurnost da ćemo u svojoj žalosti biti utješeni, da će krotki baštiniti zemlju, da će gladni i žedni pravednosti to jednoga dana dobiti, da samo milosrdan čovjek može zadobiti milosrđe, da nam je potrebno čisto srce kako bi Boga gledali, da se moramo boriti za mir u sebi i oko sebe kako bi se zvali sinovima Božjim i da možemo biti sigurni, ako smo progonjeni poradi Krista da ćemo zadobiti Kraljevstvo Božje. Sigurna je to receptura za biti svet, kako nam je potanko, papa Franjo u pobudnici objasnio.

Svaki naš susret je počeo sv. Misom, nastavljao predavanjem, komentarima i doživljajima članova, informiranju o radu MBZ od strane voditeljice Povjerenstva – s. Lucije Marinović i voditelja podružnica te pozdravu vrhovne voditeljice s. Terezije Šarčević i završio zajedničkom molitvom. Svugdje smo doživjeli da su članovi MBZ uistinu ispunjeni Božjim blagoslovom, sretni što se možemo sastati i zajednički nositi blagoslov Božji ovome svijetu.  Po Statutu, članovi MBZ pomažu sestrama u radu i molitvi na određenim mjestima, posjećuju bolesne, osamljene i potrebite, što su nam voditelji podružnica zorno i prikazali.

Zahvalni smo Bogu i svim članovima na svjedočkom kršćanskom životu i zauzetosti za opće dobro kao i na radu na svom posvećenju.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt