u Nekategorizirano, Udruga Prijatelja blagoslova

U hladno i kišno subotnje jutro okupilo se oko osamdest članova Udruge Prijatelji blagoslova Marije Kraljice svijeta u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici kako bi započeli svoju Adventsku duhovnu obnovu. Bili su prisutni članovi iz Velike Gorice, župa Navještenja i sv. Petra i Pavla te iz Botinca. Voditelj duh. obnove je bio vlč. Vlado Razum duhovnik bogoslova zagrebačke nadbiskupije.

U 9h je započelo svečano Euharistijsko slavlje, a predavanje i druženje članova održano je u dvorani ‘Nazaret’. Ključna tema je bila “Pripravite put Gospodinu”, koja se protezala od svijesti vlastitog identiteta, nove liturgijske godine kao ponuda nove šanse, uronjenost u otajstvo, vjerničke vjerodostojnosti do kratkog ispita savjesti. Posebno je velečasni istaknuo model Isusova života za svakog vjernika. Po uzoru na Isusa vjernik bi trebao biti: dobar čovjek – krepostan (ispunjen bogoslovnim krepostima vjere, ufanja i ljubavi te razborit, pravedan, jak i umjeren); Božji čovjek – čovjek molitve, razmatranja i sakramentalnog života; čovjek Crkve – zaljubljenik u Crkvu; čovjek koji živi u svijetu i za svijet – idite po svem svijetu …to je zadaća koju nam je Isus dao, pronaći nove putove evangelizacije. Imamo li hrabrosti stati pred ogledalo postaviti si pitanja: tko sam zapravo JA? Vjernik sam: jesam li dobar čovjek? Božji čovjek? Jesam li čovjek Crkve? Što Isuse Ti kažeš kakav sam JA? Prolazim li kod Tebe? Po nama Gospodin želi doći do ljudi … Potrebno je ući u pustinju da bi postao glas koji viče: pripravite put Gospodinu, poravnajte mu staze … Predavanje je bogato duhovnošću koju ćemo pokušati ostvariti u svom životu.

Nakon iznošenja ponekog osobnog iskustva i pitanja, uslijedila je molitva Srednjeg časa i zajedničko druženje uz okrijepu.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt