u Nekategorizirano

Kolovoz je naš mjesec slavlja. Slavimo naš najveći blagdan Mariju Kraljicu svijeta,  zaštitnicu naše Družbe. U 11h, u glavnoj kući Družbe – Dubrava, u kapelici je bila sveta Misa koju je predslavio pater Marijan Steiner DI. Sestra Mara Ljuban je proslavila svoj jubilej – 50. g. u Družbi a sestra Katarina Jakovljević – 20. g. u Družbi. S. Mihaela Hajder je obnovila privremene zavjete.

Družba se za svoj blagdan pripremala devetnicom, a članovi Marijine blagoslovne zajednice (MBZ), po svojim podružnicama, trodnevicom.

Pater je u propovijedi naglasio:

“Različiti naslovi daju se Mariji, u Litanijama preko deset zaziva ponavlja se “Kraljice”.  Marija je Kraljica jer je Bogorodica, ali prije svega, Marija je službenica Gospodnja.  Mi smo kraljice jer smo Mariji Kraljici posvećene, ali smo prvo službenice, sluškinje Božje.

– Isus je Sluga Jahvin, Očev. Na križu stoji naslov da je Kralj, iako su se s time rugali, ali su zapravo, napisali istinu. Isus je naš Otkupitelj, a Marija je Suotkupiteljica.

Marija je umilostivljena – proslavljena prije svih drugih stvorenja, sva predana Bogu, trajno povezana s Isusom i ostaje pod križem uz Njega jer je sva predana u ruke Božje. Suobličena je slici svoga Sina. Marijin životni put pun je milosnih i objaviteljskih zahvata Božjih, skromna žena grada Nazareta i iz te skrovitosti uzrasta do punine – unutarnje veličina koja se prelijeva na cijeli život.  Po Marijinu primjeru pripremiti se za prelazak u potpuno zajedništvo s Bogom, gdje je Marija u proslavi svoga Sina. Potrebno je pogled usmjeriti prema nebu “gdje će Bog otrti svaku suzu s očiju”, u tome nas Marija neprestano odgaja.

Marijino kraljevanje se sastoji u tome što se i dalje nama daje, tako što služi, pomaže i ljubi. Marija je Kraljica po svome Sinu! Marija kao majka nama je posebno bliska, zato sv. Ignacije preporuča tri molitve u našem obraćanju Bogu po Mariji, preko Isus do nebeskog Oca – Zdravo Marijo, Dušo Kristova, Oče naš.”

Sestre su Blagdan proslavile i zajedničkim druženjem.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt