u Družba Sestara Kraljice svijeta, Nekategorizirano

Blagdan Marije Kraljice svijeta Crkva slavi 22. kolovoza, a naša Družba obilježava taj blagdan na poseban način jer je Marija – Kraljica svijeta naša zaštitnica.
Sve kućne zajednice Družbe su se devetnicom pripremale za slavlje blagdana, a članovi naše Udruge prijatelji blagoslova Marije Kraljice svijeta trodnevnicom. U glavnoj kući Družbe, Mrzlopoljska 3, Dubrava – Zagreb, okupljene sestre iz zagrebačke regije su svečano slavile svetu misu koju je predslavio vlč. Norbert Ivan Koprivec župnik u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici i fra Jure Šarčević provincijal Hrvatskih kapucina i predsjednik HKVRPP. U Propovijedi, između ostaloga, velečasni Norbert je rekao: “Drage sestre, Marijin primjer neka vam bude uvijek nadahnuće kako živjeti svoje poslanje u svakodnevici redovničkog života. Prema primjeru BDM svatko treba biti dobar i vjeran sluga. Što reći? Blago tebi što vjeruješ, što želiš sve više služiti Bogu u poniznosti poput BDM. Odazovimo se poticajima Evanđelja, otvorimo vrata Spasitelju da se nastani među nama, a njegova riječ neka u našem životu postane tijelom. Da se u nama i po nama proslavi Bog kao što se proslavio po Mariji, Kraljici svijeta. Tako neka bude. Amen!”
Iza duhovnog slavlja nastavilo se slavlje zajedništva za objedom.
Članovi naše Udruge PBMKS su blagdan obilježili svečanom Euharistijom u župnim crkvama i zajedničkim druženjem, sretni što naša Majka Marija nad nama bdije i vlada.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt