u Nekategorizirano

Od našeg osnivanja prošle su tri godine i prema Statutu Udruge potrebno je izabrati nove članove vodstva Podružnice. Stoga se nas 15 članova Udruge, u subotu 14.11.2015. u poslijepodnevnim satima, sastalo u samostanu Družbe sestara Kraljice svijeta na Brdima da održimo Izbornu skupštinu. Sastanku je nazočila i predsjednica Udruge u Velikoj Gorici s. Lucija Marinović i vjeroučiteljica gđica Ružica Brnada. Izabrani članovi vodstva Podružnice Split su: Vanja Martinac, predsjednica; Višnja Marijanović, podpredsjednica i Julijana Savarin.
Program susreta je bio:
– Predavanje na temu „Svrha i cilj Udruge“ (s. Lucija Marinović)
– Predavanje na temu „Abraham uzor vjere i blagoslova“ (vjeroučiteljica Ružica Brnada)
– Klanjanje pred Presvetim u samostanskoj kapeli
– Izbor novih članova vodstva Podružnice u Splitu
– Zajedničko druženje sa sestrama uz okrijepu
s. Lucija nas je sve lijepo pozdravila te prigodnim predavanjem na temu Svrha i cilj Udruge započela naš susret. Udruga prijatelja blagoslova Marije Kraljice svijeta, u pet svojih Podružnica, ukupno broji 267 članova. Djelotvorna ljubav prema bratu čovjeku u potrebi i molitva blagoslova treba biti svakodnevna praksa u našem životu. Svi smo pozvani na blagoslivljanje i svetost. Pozvani smo kao i Marija prepoznati Božju prisutnost u našem životu i na tome mu zahvaljivati, širiti Božju ljubav i blagoslov. Božji blagoslov na najbolji način razoružava naše neprijatelje. Sam Krist je rekao: Ljubite svoje neprijatelje! Činite dobro onima koji vas mrze! Blagoslivljajte one koji vas proklinju! Molite za one koji vas ogovaraju! (Lk 6; 27,28). To je naš moto. Širiti blagoslov. Trebamo zazivati Boga i Božju milost u svoj život, u živote ljudi oko nas, u događaje koji su pred nama. To je snaga nas kršćana i siguran put k jedinstvu i prijateljstvu. Blagoslivljati, a ne proklinjati! Blagoslov pretvara naše vrijeme u iskustvo Božje ljubavi koja uvijek na dobro upravlja našim životom. Svojim pozitivnim stavom, molitvom i blagoslovom mijenjati lice ovoga svijeta. Sv. Ivan Zlatousti je rekao: Kad bismo mi, kršćani, doista živjeli valjano, neznabošci bi nam se divili više nego čudotvorcima.
Izlaganje na temu „Abraham uzor vjere i blagoslova“ održala je vjeroučiteljica Ružica Brnada. Provela nas je kroz sve stavke Abrahamova života. Njeno predavanje potaknulo nas je da se upitamo: Gdje tražimo svoju sigurnost? Dali poput Abrahama imamo čvrstu vjeru? Vjerujemo li i mi u Njegovu providnost bezuvjetno – Abraham povjerova Gospodinu i to mu se uračuna u pravednost (Post.15,6). Vjerujemo li i nadamo li se protiv „svake nade“? Odazivamo li se na Božje pozive u svom životu, kao Abraham? Lijepo nas uči sv. Pavao u svojoj poslanici Rimljanima (4;23-25), „Ali nije samo za nj napisano „uračuna mu se“ nego i za nas kojima se ima uračunati; za nas koji vjerujemo u onoga koji je uskrisio od mrtvih našeg Gospodina Isusa, koji bi predan zbog naših grijeha i koji uskrsnu radi našeg opravdanja.“
Punina naša je Krist! Dakle: opravdani vjerom u miru smo s Bogom po našem Gospodinu Isusu Kristu po komu smo i pristupili vjerom k ovoj milosti u kojoj se nalazimo i kojom se ponosimo, oslonjeni na nadu u slavu Božju. (Rim.5,1-2).
Pred nama je Godina milosrđa Božjeg. Blagoslivljajmo naše obitelji, blagoslivljajmo jedni druge, blagoslivljajmo naš grad, našu domovinu i cijeli svijet.
Blagoslivljajmo predivnim riječima iz knjige brojeva (Br.6,24-26) koje Gospodin uputi Mojsiju:
„Neka te blagoslovi Gospodin
i neka te čuva!
Neka te Gospodin licem svojim obasja,
milostiv neka ti bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na te
i mir ti donese!
ili kličimo kao Psalmista u Psalmu 67,2-3:
„Smilovao nam se Bog i blagoslovio nas,
obasjao nas licem svojim,
da bi sva zemlja upoznala putove tvoje,
svi puci tvoje spasenje!“

Predsjednica udruge Vanja Martinac

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt