u Družba Sestara Kraljice svijeta, Nekategorizirano

Svaka sestra godišnje ima osam dana osame, tišine, posebne duhovnosti koju prođe kroz osmodnevne duhovne vježbe. Jedanaest naših sestara i pet sestra iz Družbe Kćeri Božje ljubavi imale su radost te blagoslovljene dane proživjeti u Granešini, kod sestara Kćeri Božje ljubavi, u kući susreta. Voditelj nam je bio pater Antun Volenik DI. Sva predavanja imala su jedan naslov ‘Susret i odnos’, a sadržaj je bio raznolik. Divno uklopljeni sadržaji konkretne životne stvarnosti i sv. Pisma.
Početna misao je ujedno bila i vodilja: “Sve je stvoreno za mene ali ja nisam stvorena za sebe…” I na kraju dođeš do toga, da smo stvoreni za Boga i bližnjega. Kako izgraditi sebe i na koji način komunicirati drugima ljubav. To je Pater na divan i neobičan način prikazao, spojivši psihološki i duhovni vid čovjeka.
Za kraj i ujedno vrhunac duhovni vježbi, ‘Meditacija o Ljubavi’. Isusovo pitanje Petru: “Ljubiš li me, više nego ovi?” – bilo je upućeno svakoj nama. Odgovor ćemo tražiti i živjeti kroz cijelu godinu, a onda, opet si na duhovnim vježbama postaviti pitanje: ‘Koliko sam Isusovu ljubav živjela’? Oh, da, ‘puno posla’! Bože, pomozi nam!
Za uspjeh, ovih velikih dana, brinula se s. Darija sa svojim sestrama. Sestre su kuhale i brinule da imamo sve za tjelo, kako bi mi što više radile na svojoj duši. Veliko HVALA!

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt