u Nekategorizirano

Subota, kišni i nimalo obećavajući dan za hodočasnike na Mariju Bistricu. Ali tko je odlučio taj ide pa neznam što bilo. Po prvi puta od osnutka naše Udruge PBMKS, odlučili smo hodočastiti našoj nebeskoj zaštitnici Mariji Kraljici svijeta. Nije slučajnost da smo to učinili u zajedništvu Udruge “Vjenčić” ili Moltveni vijenac Kraljice obitelji. Ima li što ljepše no zajedništvo dviju Udruga koje su obitelji Hrvatske i sav narod stavile pod blagoslov i zaštitu naše nebeske Kraljice – Majke Marije? Kiša je odlučila prestati, tako smo sve svoje pobožnosti obavili u ugodnoj, osvejžavajućoj temperaturi.
Susret u Bistrici smo započeli pozdravom svih članova od predsjednice Vjenčića i predstavljanjem naše Udruge od s. Lucije Marinović, a nastavili smo molitvom Krunice, pripremajući se tako za slavlje sv. Mise koju je predvodio mons. Zlatko Koren, rektor svetišta. U propovijedi nam je monsinjor stavio naglasak na Isusov pozdrav: “Mir vama”, kao posebni Isuson uskrsni dar. Okarakterizio nas je kao molitelje i moliteljice za Hrvatski narod, jer bez obitelji i blagoslova u njima nema ni Hrvatske. Osvrćući se na susret na Bleiburgu, naglasio je da su tu naši mili i dragi ostavili svoje živote na Križnom putu kao mučenici naše Domovine. Tom je pridružio i očekivanje proglašenja svetim našeg velikog Pastira kard. Alojzija Stepinca – također mučenika za Hrvatski narod i Katoličku Crkvu. Istaknuo je posebnu čast nama Hrvatima zbog dolaska svetoga Oca papa Franje u Sarajevo i posebnu poruku našega kardinala Josipa na Uskrs, da u radu i zajedništvu svih nas, Hrvatska nikada nećemo propasti.
Iza svete Mise uslijedilo je kratko Klanjanje i blagoslov s Presvetim.
Uz duhovnu okrijepu potrebna je i ona fizička te smo krenuli na objed iz svojih torba. Uz odmor i priču dočekali smo Križni put u 15h, koji je predvodio mons. Koren uz pjesmu zbora mladih iz Kašine.
Na kraju, pozdrav s Marijom uz pjesmu i molitvu.
Bio je to naš prvi, zajednički, hodočasniči pohod Mariji. Radosno smo obećali da ćemo ponovno doći.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt