u Udruga Prijatelja blagoslova

U kišnim  satima subotnjeg jutra, 03. 05. 2014. u 9h, članovi Udruge Prijatelji blagoslova Marije Kraljice svijeta okupili su se u župnoj crkvi Navještenja blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici kako bi taj dan posvetili molitvi, razmatranju  i druženju.

Svetu misu je predslavio pater Niko Bilić DI, koji nas je potaknuo na osluškivanje Riječi Božje i življenju u svijetlu blagoslova kojim nas je sam Bog blagoslovio i usmjerio kako bi ga drugima djelili. Nastavili smo program u župnoj dvorani “Nazaret” sa predavanjem pod naslovom: “Blagoslov – čovjekovo poslanje”, koje nam je imao pater Bilić. Bio je to hod kroz sv. Pismo pod smislom blagoslova. Pater je naglasio da je Bog izvor blagoslova, ali ne ostaje pri tome, nego Bog na čovjeka prenosi zadaću, da ne bude samo primatelj, nego i nositelj – davatelj blagoslova. Bogu su jako važne naše riječi, zato i nama trebaju biti važne, moramo paziti što govorimo. S riječima blagoslova nikada nećemo pogriješiti. Zato je dobro promisliti; kakve su moje riječi i jesam li svjetan da sam od Boga poslan da blagoslovljam? Bog Abrahamu kaže. “Ti ćeš biti blagoslov … U tebi će se blagoslivljati…” (Post 12,2-3) To je zadaća i nas kršćana, a posebno nas kao članova ove Udruge. Uz blagoslov, pater Bilić je stavio i naglasak na obitelj, koja kao i sveta obitelj,  ima težak put, posebno u naše vrijeme, kada je većina roditelja bez posla, djeca zavedena društvom konzumizma i hedonizma, izgubljena u prostoru i vremenu, a ipak je to kršćanska obitelj koja svoj život pokušava graditi na kršćanskim vrijednotama. Svaki član obitelji bi trebao postaviti si neka pitanja, npr. Kako se osjećam u svojoj obitelji? Koliko mi molitva pomaže riješiti obiteljsku krizu i sl. Zato je dobro češće razmišljati kako je sveta obitelj riješavala svoje probleme, imamo i primjer Dobrog oca koji ima dva sina (mlađeg koji ga je napustio, spiskao sav novac pa se vratio, i starijeg koji je stalno bio s ocem a da uopće nije bio s njim jer je to činio s računicom) i još mnoštvo primjera kroz sv. Pismo.

Ova predivna, kratka razmatranja, pater Bilić je osvježavao prigodnim pjesmama, psalmima, koje smo zajedno uz gitaru pjevali, pa i na hebrejskom. Iza diskusije, gdje su članovi Udruge mogli iznijeti svoja razmišljanja o predavanjima, iskustva blagoslova, uslijedila je molitva Srednjeg časa.  Susret smo završili prigodnim druženjem uz skromni objed.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt