u Družba Sestara Kraljice svijeta

 

Korizmena duhovna obnova za vjeroučenike osnovnih škola grada Velike Gorice održana je 12.4.2014. godine. Tema ove korizmene duhovne obnove bila je Hod s Kristom kroz Veliki tjedan, gdje smo kroz kratke meditacije zajedno prošli događaje od Cvjetnice do Uskrsa. Program duhovne obnove su osmislile i vodile s. Ljubica Josić i s. Katarina Jakovljević. Dio programa  se održavao u dvorani Nazaret, a dio u našem samostanu.

            Na početku nas je sve pozdravio i molitvom započeo ovu duhovnu obnovu župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec. Nakon molitve uslijedilo je kratko predstavljanje i upoznavanje. Potom meditacija, a iza meditacije kratka pauza. U sklopu duhovne obnove zajedno smo izradili fotografiju i veliku čestitku našem nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću povodom obilježavanja 25. obljetnice biskupskog ređenja.

            Zatim smo se uputili u naš samostan gdje smo u našoj kapelici imali klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Iza klanjanja smo se spustili u našu blagovaonicu na druženje i čaj, a s. Lucija Marinović je okupljenima kratko progovorila o svom pozivu i rado odgovarala na njihova pitanja. Na kraju duhovne obnove svi sudionici su izvlačili kratke poruke o smislu života koje su osmislile i uredile s. Ljubica i aspirantice Anamarija i Zorica.

s. Katarina Jakovljević

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt