u Družba Sestara Kraljice svijeta, Udruga Prijatelja blagoslova

Život ide dalje. I ako nas ova nemila bolest korone koči i onemogućuje  normalna događanja i druženja. Tako je 2020. sve do rujna 2021. onemogućila naše redovite susrete Marijine blagoslovne zajednice. Lijep je biti zajedno, a posebno kada slavimo Boga. Zahvaljujući cijepljenju i pridržavanju epidemioloških mjera odlučili smo krenuti sijati Božju riječ i širiti blagoslov, koji je sada potrebniji nego ikada.

Nije korona baš ni bila tako “zločesta” iz nje se rodilo nešto lijepo. S. Lucija je uredila i izdala Molitveni priručnik za članove MBZ s nazivom “A vi blogoslivljajte”. Veliki je to poklon nama jer sadrži veliko bogatstvo molitava, euharistijskih klanjanja, križnih putova i ostalog. Lijepo je imati sve na jednom mjestu.

Prvi susret MBZ održan je u Münchenu. S. Terezija i s. Marina sa s. Martom i s. Anom, koje tamo rade, 17. 09. u večernjim satima okupile su članove na duh. obnovu s temom “Oče naš”, koju je u prezentaciji pripremila i prezentirala s. Marina. Sažetak je to razmišljanja svetoga Oca o molitvi Oče naš. Susret je počeo sa svetom Misom koju je predslavio fra Edvard gvardijan samostana. S. Terezija je predstavila Molitveni priručnik koji je podijeljen svakog članu MBZ. Na kraju je uslijedilo druženje s mnogo pitanja, odgovora, razmijene misli i teškoća. Svi smo nečim pogođeni i svima nam je teško, ali kada se zajednički nosi, lakše je.

Uslijedio je susret i u Velikoj Gorici. Došli su članovi i iz Botinca i Zagreba. Svetu Misu je predslavio fra Branko Lovrić i imao je prigodno predavanje. S. Marina je predstavila rad MBZ kroz deset godina. S. Lucija Marinović je predstavila Molitveni priručnik koji su dobili svi članovi MBZ.

U Botincu se susreli stariji i mlađi članovi MBZ. Raduje nas povezanost i jedinstvo životnih dobi naših članova. Duh uistinu nema razlike, u Bogu smo svi jedno. Program je svugdje bio, uglavnom, isti: duhovna poruka i predstavljanje Molitvenog priručnika s podjelom istoga. S. Marija je uvijek glavna za logistiku i poneko iznenađenje.

U Tovarnik su susret imale s. Lucija i s. Anica Ćurić, uz suradnju s. Slavice Mamuzić.

Kako se kaže, bili su to susreti za pamćenje, jer smo se poželjeli vidjeti i izmijeniti koju riječ, potaknuti jedni druge na blagoslivljanje i ohrabriti se u ovim teškim vremenima.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt