u Družba Sestara Kraljice svijeta

U Zagrebačkoj Dubravi, crkvi sv. Mihaela, 25. 02. 2018. u 1945 održano je predstavljanje knjige „POVIJEST DRUŽBE SESTARA KRALJICE SVIJETA, 1963. – 2013.“

Knjigu su predstavili: Prof. dr. Marijan Steiner DI, Dr. fra Jure Šarčević OFMCap, provincijal, s. Vjera Peroš – prva sestra Družbe, s. Lucija Marinović – autorica knjige, s. Terezija Šarčević – Vrhovna voditeljica koja je izrekla riječi zahvale.

Snježanja Kirinić-Grubić je vodila program predstavljanja, a glazbeni dio su imali Ivan i Katarina Bete te Renata i Dinko Skenderović.

Sadržaj predstavljanja j eu biti ponovljen iz Velike Gorice,  fra Jure je naglasio suradnju između sestara Kraljice svijeta u Dubravi i Kapucina: „Radostan sam što mogu biti na ovom lijepo događaju danas, na predstavljanju knjige: „Povijest Družbe…“. U vremenu u kojemu ima puno ružnoga, ovo danas je lijep događaj, a „ljepota će spasiti svijet“ (Dostojevski).

Čestitam Družbi Sestara Kraljice svijeta na ovom odvažnom koraku i djelu koje su izdale u prigodi 50 obljetnice nastanka.

Ima i starijih redova i Provincija koje nemaju ovako nešto vrijedno.

Čestitam  autorici ove knjige s. Luciji Marinović i svim ostalim sestrama koje su joj pomogle pri ovom velikom poslu. Od sada pa nadalje u životu ove Družbe SKS ovo će biti uporišna točka, nezaobilazna literatura i polazište ne samo za sagledavanje prošlosti nego i pomoć za gledanje s povjerenjem u budućnost u smislu onoga što je napisao sv. Ivan Pavao II. u VC 110.

Dolazak u Dubravu, početak i rast u župi sv. Mihaela vezan je za Kapucine. Sestre su došle u našu župu sv. Mihaela. Kako je rasla župa tako su rasle i Sestre. Uvijek je bila lijepa suradnja na obostranu korist. S. Nada Peša, navodeći suradnike i dobrotvore Družbe,  ovako kaže o Hadrijanu: „Naš najveći dobročinitelji i prijatelj je p. Hadrijan Bora redovnik kapucin. P. Ivan Jäger je naš Mojsije, a p. Hadrijan Jošua. On je uvijek spremno, s ljubavlju pomagao oko sređivanja dokumenata oko ustanovljenja Družbe, te njegovi dragocjeni savjeti i pomoć na izradi Konstitucija“.

I danas  Sestre svakodnevno animiraju pjevanje na sv. misi u 7h i u nedjelju barem na jednoj svetoj misi. Tako se nastavlja plodna suradnja s kapucinima na obostranu korist…”

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt