u Družba Sestara Kraljice svijeta, Godišnji susret

Od 11. – 12. 03. 2014. održan je susret odgovornih sestara i članica Vrhovnog vijeća naše Družbe, koji se svake godine održava. Tema susreta je bila “Karizma vodstva u Bibliji” a voditelj je bio pater Niko Bilić DI.

U predavanjima je pater Bilić obradio četiri velika lika Biblije: Mojsija, Deboru proročicu, Anu (Samuelovu majku) i Petra. Mojsije je mudar voditelj koji svoj narod upućuje na Boga, potiče ih da se ne boje, nego da gledaju samo  Boga kao VRHOVNI AUTORITET. Proročica Debora vapije Gospodinu:”Siđi k meni!” i to je izvor njezine snage. Pozivala je narod da se prisjeti, da je Bog išao pred njima; “nije li  Bog to zapovijedio”? Bila je ona koja je znala dati poslanje, prenijeti ga od Boga na ljude koje je vodila.  Ana vjeruje u nevjerojatnu Božju snagu, zato izlijeva dušu u molitvi kako bi izmolila dugo žuđeno dijete. Ona je ona koja daje Bogu zavjet i ispunjava, svoga sin Samuela dovela je u hram Gospodinu. Uslišana je na temelju svoje poniznosti i žarke molitve.

Isus je naučio Petra kako postupati u pojedinim trenucima života, pa na isti način kako je Isus ozdravljao, tješio, tako čini i Petar. Isus Petru ništa ne predbacuje zbog izdaje, Isusov put je postupan a metoda ponavljajuća:”Petre, ljubiš li me?” I nakon tri puta DA, dobiva zadatak – PASI. Ono što je bio Isus sada je zadatak Petra – ljubiti, skrbiti za svoje “stado”. U osobnom razmatranju i zajedničkoj izmijeni misli, sestre su pokušale doživjeti ove primjere iz svetog Pisma te njihovo iskustvo primijeniti u životu svojem i zajednice koju vode.

Recent Posts
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt