u Nekategorizirano

U Godini posvećenog života na poseban način doživljavamo ljepotu i blizinu svoga predanja Gospodinu. Njegov poziv koje su naše sestre: Antonija Mande, Marija, Marina i Marta spremno čule i krenule kako bi služile Bogu po ljudima, odjekuje po njihovim životima preko 30 godina, a na poseban način sjetili smo se 25. godišnjice njihovih doživotnih zavjeta. Za tu prigodu sestre su se okupile 26. travnja 2015. godine u župi sv. Stjepana prvomučenika u Botincu na misnom slavlju koje je predslavio župnik vlč. Ivica Berdik. Lijepo se poklopilo obilježavanje Nedjelje Dobroga Pastira kada na poseban način zahvaljujemo za dar zvanja, ali i molimo za nova svećenička i redovnička zvanja te ova lijepa obljetnica. Na misnom slavlju okupio se lijepi broj župljana, a posebno svojim pjevanjem uveličali su cjelokupno slavlje članovi župnog zbora. Župnik je istaknuo važnost poslanja svećeničkog i redovničkog poziva kao i odgovornost za aktivno življenje svoga posvećenja Bogu. Istaknuo je i važnost vanjskog znaka po čemu su osobito redovnice prepoznatljive te je i sam bio potaknut da već kao bogoslov odluči što više nositi svećeničku odjeću. Zahvalno se prisjetio i svoje suradnje s našim sestrama kao đakon te da ponovno ima mogućnost suradnje na obostrano zadovoljstvo.
Sestre su na kraju misnog slavlja obnovili svoje zavjete po obrascu „Obnove zavjeta iz pobožnosti.“ Na taj način željele su i dalje izreći svoju spremnost u služenju Gospodinu kako bi se i dalje On po njima i u njima proslavljao tamo gdje ih Njegova providnost dovede. Na kraju svjedočanstvo svoga poziva izrekao je dominikanski bogoslov Ivan Dominik Iličić koji je taj dan bio gost u župi. U ozračju sestrinsko-bratske ljubavi zajedno smo posvjedočili ljepotu duhovnog poziva te ostavili pozitivan dojam na okupljene vjernike što su sami poslije Mise izrekli. Lijepo je pripadati Gospodinu što potvrđuju naše sestre kao i brojna braća i sestre koji su se odlučili za redovnički ili svećenički poziv. Zato neka Dobri Pastir svima nama i dalje bude vođa te da se u ovčinjak njegove Crkve odazovu mnogi i hrabro krenu za Njim. Riječi zahvale i čestitku sestrama izrekla je i naša Vrhovna voditeljica s. Terezija Šarčević potičući sestre da njihovo predanje zablista dubokim sjajem i zanosom Nakon euharistijske gozbe nastavljeno je zajedničko druženje u radosnom ozračju za obiteljskim stolom u župnim prostorijama.
Našim slavljenicama želimo obilje Božjeg blagoslova i da osnažene snagom Duha Svetoga radosno svjedoče ljepotu intenzivnog života s Gospodinom tamo gdje žive i rade.
s. Ljubica Josić

Recent Posts
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt