u Nekategorizirano

MOLITE I BLAGOLSLIVLJAJ TE…
Vrijeme sabranja, duhovnih obnova je upravo u “jakim vremenima” Došašća i Korizme. Budući da su članovi naše Udruge redovito aktivni (svaki mjesec 22. molitveni susret), Povjerenstvo nastoji jednom ili dva puta godišnje otganizirati duhovnu obnovu.
Tako smo, u Botincu 03. i 04. 12. imali duhovne susrete u svrhu većeg poniranja u sebe, promišljanja o onome što činimo ili trebamo učiniti.
U subotu, 03. 12. članice naše Udruge su počele dopodnevni program pod vodstvom s. Lucije Marinović – predsjednice Udruge, gospodina Ivana Smolčić i s. Marine Lukač, članovima povjerenstva. Program se sastojao od predavačkog i molitvenog dijela. S. Lucija je članove potakla na razmišljanje o grijehu, a s. Marina je pomoću prezentacije “Napukli krčag” članice potakla na razmišljanje o tome koliko nas Bog ljubi, brine se za naše dobro i da smo jedinstvena bića. Bez nas puno toga ne bi bilo tako lijepo, nedostajali bi smo ovome svijetu, bez obzira da li nas svijet primjećuje ili ne primjećuje. Bog ima za nas plan i On ga ostvaruje, a cvijeće naše dobrote ostaje nama skriveno, ali cvijeta kod naših bližnjih. Nužni smo ovome svijetu, inače bi ostala praznina i plan Božji bez nas ne bi bio, u ovom svijetu ostvaren. Susret smo nastavili Euharistijskim klanjanjem u kućnoj kapelici koje je animirao gospodin Ivan.
Uz druženje za zajendičkim stolom, izmjenjivali smo iskustva života.

U nedjelju, 04. 12. Mladi naše Udruge su se sastali kako bi, uz duhovnu obnovu izabrali svoje područno vodstvo. S. Lucija je nastojala mlade uvesti u događaj Zakeja – njegovo obraćenje i potpuno predanje Bogu, ispravljanje “krivina” koje je prema bližnjemu učinio. Naglasak je stavila na poniznost Zakeja do toga da se popeo na smokvu kako bi vidio Isusa. On, ugledni bogatun, svim srcem želi susresti Isusa. Zato je spasenje došlo njegovoj kući. S. Marina je i mladima prikazala prezentaciju “Napukli krčag” prilagođavajući je njihovoj životnoj dobi i želji da mladi shvate koliko su važni u Božjem planu.
Iza duhovnog dijela, uslijedilo je biranje voditeljice/a podružnice mladih – Botinec. Izabrana je Danijela Barišić, a njezin pomoćnik je Tomislav Kovač. Sudionici susreta čestitali su izabranicima i obećali pomoć i suradnji u Udruzi.
Sestre u kući su se pobrinule za okrepu tijela. Hvala.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt