u Družba Sestara Kraljice svijeta, Nekategorizirano

ZAVRŠNI SUSRET

Svaka školska godina nam je nečim posebnim obilježena. Ovu ćemo pamtiti po koroni, potresima, distanciranju, dezinficiranju svega i svačega, jednom riječi, STRAHU, koji nam se uvukao pod kožu, ušao u našu svijest i samo nas Dragi Bog može od toga osloboditi. Neki se šale pa kažu ‘novo normalno’. Je li normalno? Mislim da je sve drugo osim normalnog.

I dok smo tako ‘deprimirani’, izabrali smo jedan divan dan -12. 06. – subota, da prekinemo sve te negativnosti svakodnevnog života i krenemo put Srijema, gdje naše sestre u Tovarniku: s. Slavica i s. Marija, imaju malu oazu. Priroda, vrt pun povrća, voća, cvijeća, radosti. Velika Gorica, Botinec, Dubrava, Višnjevac i Tovarnik u zajedništvu na duhovnoj obnovi i druženju, zajedništvu, koje nam je tako puno nedostajalo.  Na putu, molitva, pjesma, razgovor; u Tovarniku – radostan susret. Službeni susret počinjemo prigodnim Euharistijskim klanjanjem s nakanom za nova duhovna zvanja i sv. Misom, koju je predslavio mjesni župnik – vlč. Stjepan Vukovac uz trajnog đakona, gospodina Ivana Tutiša. Razveselili su nas i članovi Marijine blagoslovne zajednice u Tovarniku koji su se pridružili našem slavlju.

Po povratku iz Tovarnika, svraćamo u Ilaču kako bi pohodili svetište Majke Božje Ilačke i zamolili je da nas blagoslovi i zagovara kod svoga Sina.

Uz sve poteškoće, radosno smo završili ovu školsku godinu, u zajedništvu i zahvali Bogu da smo sve mogli prihvatiti iz Njegove ruke. Neka se i nama i po nama proslavi Bog.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt