u Družba Sestara Kraljice svijeta

Milosrdni kao Otac

Korizmena duhovna obnova za vjeroučenike OŠ i SŠ održana je u Tovarniku u župi sv. Mateja 26. i 27. veljače 2016., a vodile su ju s. Marina Lukač i s. Katarina Jakovljević. Kao što sam naslov kaže, tema je bila izvanredna godina Božjeg milosrđa, uz spomenuto, zajedno smo s vjeroučenicima razmišljali o duhovnim i tjelesnim djelima milosrđa. Program je izgledao, otprilike ovako: U petak u 16:00 sati smo imali zajednički početak, okupilo se njih preko 40, od 5. razreda OŠ do 2. razreda SŠ. Nakon kratkog predstavljanja i upoznavanja slijedilo je uvodno predavanje u kojem smo im iznijeli nekoliko informacija vezanih uz godinu Božjeg milosrđa (logo, potpuni oprost, što mi možemo učiniti…), te na kraju iz najnovije papine knjige “Božje je ime Milosrđe”, izvukli smo nekoliko pitanja i odgovora koje je papa dao, a tiču se milosrđa i sakramenta svete ispovijedi. Uvodni, zajednički susret smo završili molitvom krunice Božjeg milosrđa u dvorani, a potom smo se zaputili u župnu crkvu gdje smo sudjelovali u pobožnosti Križnog puta koju su predvodili vjeroučenici OŠ zajedno sa s. Slavicom. Odmah po završetku pobožnosti uslijedila je sveta misa.
U subotu, drugi dan korizmene duhovne obnove, imali smo odvojeno, dopodne od 10:00 do 13:00 je imala SŠ, a popodne od 16:00 do 18:00 OŠ. Uvodni dio je pripremila s. Marina o tjelesnim i duhovnim djelima milosrđa. Nakon čega smo se podijelili u dvije manje skupine. Jedna skupina je obrađivala određene problemske situacije vezane uz djela milosrđa, a druga je rješavala radni list gdje su imali navedenu konkretnu situaciju, a njihov je zadatak bio prepoznati o kojem je djelu milosrđa riječ.
Učenici su pokazali zrelost razmišljanja i provođenja u djelo djela milosrđa. Obogaćenje je bilo obostrano.
Susret smo završile molitvom krunice Božjeg milosrđa te druženjem uz razgovor i bombone.
U nedjlju popodne održan je i susret u Višnjevcu na istu temu.
Žetva je velika, ali je radnika malo… kaže se u Svetom pismu i to je istina, naše je sijati, a Gospodin će u svoje vrijeme dati ploda, samo treba vjerovati i ne posustati. Velika hvala svim sestrama koje su nas jako lijepo ugostile ovih dana i pružile nam svu potrebnu pomoć kako bi duhovna obnova bila što uspješnija i plodonosnija.
s. Katarina Jakovljević

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt