u Družba Sestara Kraljice svijeta

U ime redovništva, vodstvo HKVRPP svake godine odredi tko će izreći Uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću prigodnu, Božićnu čestitku. Ove godine ta je čast pripala našoj Družbi. S. Terezija Šarčević vrhovna voditeljica naše Družbe je u ime svih redovnica izrekla čestitku.
Božićna čestitka Kardinalu Josipu Bozaniću redovnica zagrebačke nadbiskupije – 20. 12. 2016.

Uzoriti gospodine Kardinale!
Dragi naš Oče nadbiskupe!
Posebna mi je čast i iznimna radost, da Vas u ime svih redovnica grada Zagreba u ozračju Druge Sinode Zagrebačke Crkve ,mogu pozdraviti i čestitati blagdan Spasiteljeva rođenja.
Ovo je trenutak kada Vam želimo izraziti i našu zahvalnost za očinsku i pastirsku brigu, za odvojeno i darovano vrijeme za susrete s nama, napose u Godini posvećenog života, koja nam je bila milosna prigoda da još jače zasja ljepota i svetost Posvećenog života u Crkvi. Hvala na podršci i ohrabrenju koje prepoznajemo u Vašim nastojanjima za prisutnošću redovništva u našoj Crkvi.
Još uvijek nam odzvanjaju riječi koje ste nam uputili prigodom zatvaranja godine milosrđa: „Božji čovjek treba biti u trajnom odabiru i opredjeljenju za dobro, za pravednost, za istinu, za ljubav; a protiv zla, mržnje, nepravde, laži; ukratko za Boga u korist bližnjega.“
Redovnice su se uvijek, a posebno, u protekloj godini milosrđa, svojim djelima borile za izgradnju takvog svijeta: ljubavi, milosrđa, prihvaćanja svih – biti uz čovjeka koji je na marginama, potreban naše ljubavi, brižnosti, sućuti. Računamo na Isusove riječi i čvrsto ih se držimo: „Svojom ćete se postojanošću spasiti“. (Lk 21, 19) Kako nam je to svojim životom posvjedočio blaženi Alojzije Stepinac – uzor postojanosti i svjedočanstva vjere kao i sveti Leopold Bogdan Mandić koji nam je kroz proteklu godinu stavljen kao uzor milosrdne ljubavi Božje po sakramentu pomirenja.
Dok zahvaljujemo Bogu za Jubilej milosrđa, uzdižemo svoj pogled na Drugu Sinodu zagrebačke nadbiskupije koju smo u zajedništvu s Vama započeli na blagdan Bezgrešnog začeća u našoj Prvostolnici.
Djelimo s Vama veliku radost, ponos i zahvalnost za pismo i blagoslov pape Franje koji nam poručuje da je Sinoda povlašteno mjesto gdje Crkva osjeća djelovanje Duha Svetoga samo ako se uresimo apostolskom hrabrošću, evanđeoskom poniznošću i pouzdanom molitvom kako bi Duh Sveti stavio pred nas veću vjeru u Boga, vjernost Učiteljstvu , dobro Crkve i spasenje duša. Uzor takve raspoloživosti je Marija s kojom smo , na poseban način započeli Sinodu.
Marija nam je stavljena pred oči kao žena od Boga odabrana, koja očituje snagu vjere žene predane Božjoj volji. Kao Marija, tako je i Crkva pozvana odgovoriti Bogu, pouzdati se u Njega i predati se njegovoj volji. Zato i mi, redovnice zagrebačke nadbiskupije, želimo s Vama, uzoriti oče Kardinale, kroz ovu Sinodu hoditi otvorena srca, prepoznavati Božje darove i njegov poziv te izvršiti ono što nam je povjereno kao redovnicama, znajući da bez Božje pomoći ne možemo učiniti ništa što je dobro. Po uzoru na Mariju nastavljamo graditi svoj život na čvrstom pouzdanju u Božje obećanje da će uvijek biti s nama. U tom pouzdanju nas učvršćuje i misao vodilja blaženoga Alojzija Stepinca: „U tebe se, Gospodine, uzdam!“
Osvjedočeni smo da su temelji života s Bogom u poniznosti, darovanosti, raspoloživosti, prihvaćanju i služenju, otvorenosti djelovanju Duha Svetoga. Onako kako je to činila i Marija. Mi, redovnice držimo da je upravo to program našeg života kojeg smo posvetile i predale Bogu. Takav život proizlazi iz oslonjenosti na Riječ Božju, koju nastojimo svakodnevno živjeti, prenoseći je na one koje susrećemo na svom životnom putu.
Vaše riječi, izgovorene s posebnim žarom: „Raduj se zagrebačka crkvo!“ – pozivaju nas na onu radost kojom je anđeo Gabrijel pozdravio Mariju:“Raduj se, milosti puna!“ i na geslo Sinode: „Hodimo u novosti života“, shvaćajući da je novost života upravo ta radost Božja u ovim našim sumornim vremenima, a koja proizlazi iz Utjelovljenja našega Spasitelja. Marija je upravo to činila: radovala se, nosila Spasitelja i i razmišljala o anđelovim riječima u svom srcu.
Kao Marija i mi govorimo: „Evo službenica Gospodnjih, spremnih prihvatiti s Vama, oče kardinale, hod u nosvosti života kroz Drugu zagrebačku sinodu, nastojeći biti nositeljice Riječi Božje, kako bi se u nama i po nama proslavio Bog, te tako ispuniti poslanje koje nam je povjereno po našim karizmama.
Uzoriti oče kardinale, molimo za Vas, pratimo i podržavamo Vaš rad i nastojanja za opće dobro cijele Crkve.
Želimo Vam dobro zdravlje i Božji blagoslov u vašoj odgovornoj službi.
Prenosimo Vam pozdrave naših sestara koje revno ostvaruju svoje poslanje na povjerenim im dužnostima i naših bolesnih sestara koje strpljivo i ustrajno mole za potrebe i nakane Sv.Crkve i naše nadbiskupije.
S vjerom očekujemo Spasiteljevo rođenje – istinsku Novost, koja razveseljuje svakog čovjeka.
U ime svih redovnica naše zagrebačke Crkve želim Vam,
čestit Božić i Božjim blagoslovom ispunjenu 2017. godinu!

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt