u Družba Sestara Kraljice svijeta

DOĐI I VIDI
Družba sestara Kraljice svijeta u Dubravi, od 22. – 25. lipnja 2017. ugostila je 15. djevojaka na Duhovnoj obnovi pod nazivom „Dođi i vidi“! Kroz tri dana pjevalo se, molilo, družilo, hodočastilo, sa željom što više upoznati Krista, redovništvo i stvoriti nova prijateljstva. Bile su to djevojke iz Splita, Botinca, Velike Gorice i Dubrave.
Prvi susret je bio malo „ukočen“, ispitujući one druge „strane“, a onda je uslijedila radost u otkrivanju novoga, drugačijega, duhovnoga, raspjevanog itd. Susret su pripremile s. Katarina Jakovljević, s. Ljubica Josić i s. Marina Lukač uz svesrdnu pomoć kućne logistike.
Glavne teme susreta su bile Samarijanka (susret s Bogom, s drugim i sami sa sobom) i Blago čistima srcem. Susret je započeo prvog dana u kasnim popodnevnim satima s molitvom i prezentacijom o nastanku, životu i radu Družbe sestara Kraljice svijeta. Blagdan Srca Isusova nas je pozvao da pohodimo svetište Srca Isusova u Palmotićevoj i proslavimo Euharistiju u zajedništvu s ostalim vjernicima, a to je bila i prilika da djevojkama pokažemo Katedralu, Gornji grad i neke znamenitosti. Susret se nastavlja stručnik dijelom – Samarijanka – susret. Kroz prezentaciju, rad u skupinama, igru, pjesmu, djevojke su pokazale svoju kreativnost a ujedno se spustile u sebe te se pokušale susresti s Bogom, s drugima oko sebe i same sa sobom. Kratko klanjanje, Večernja iz Časoslova, pomogli su da se duhovni sadržaji ukorijene u djevojkama. Sv. Ivan Krstitelj je zaštitnik naše kućne kapelice te smo slavili svečanu sv. Misu u zajedništvu s fra Stjepanom Bergovcem. A zatim rad na blaženstvu „Blago čistima srcem…“ Kada je srce u pitanju tu mašta ne staje. Kreativnost djevojaka je bila na vrhuncu. Molitva krunice – kroz razmatranje, bila je vrhunac ljubavi koju nam je Gospodin dao u svojoj muci i smrti, davši da mu i Srce probodu kako bi nam u zadnju kapi krvi pokazao koliko nas ljubi. Subota uvečer je zabava uz kokice i film „Josip Kupertinski“. Puno naučismo od toga poslušnog, levitirajućeg sveca. Nedjelja – dan Gospodnji obilježen svetom misom i rezimeo o svemu radu kroz ta tri dana. Riječi pohvale i zahvale su nam rekle kako su djevojke proživjele ta tri dana.
Mi, sestre možemo reći; bila je to radosna skupina djevojaka, željna Boga i prijateljstva, a to su najbolje pokazale u svojim sastavima, kreativnom radu, izmjenom misli, igrama i pjesmi. Bilo je lijepo gledati čistu mladost a želimo da takva i ostane. Neka ih prati zagovor naše nebeske Majke Kraljice svijeta.
Sestre u kući su se svesrdo trudile da mladost i sestre imaju nesmetani rad i da im ništa ne nedostaje. Zato kažemo da su nam bili širokogrudna logistika. Hvala!
Rastado smo se sretni zbog zajedništva koje smo živjeli, prijateljstva koje smo stekli i sa željom, da idući susret bude u Splitu. Hura!!! Idemo na more!!!

s. Katarina Jakovljević

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt