u Družba Sestara Kraljice svijeta

10. lipnja 2017. u rano jutro, zagrebačka regija sestara u zajedništvu s patrom Nikom Bilićem DI, kreće put istoka Hrvatske, u Tovarnik. Naše nas sestre očekuju jer ćemo imati zahvalni susret za mjesečne duhovne obnove u protekloj školskoj godini i zahvalit ćemo Bogu za 50. godina u službi Crkve i naše Družbe, u ime sedam sestara: s. Lucija Marinović, s. Sidonija Jurišić, s. Marija Radoš, s. Marta Hrenić, s. Danica Ugrinić, s. Anđelka Brkić i s. Mara Čamber; za 40. g. života u Družbi – s. Marta Jozić i s. Marina Lukač; za 25g. doživotnih zavjeta – s. Slavica Mamuzić.
Iza okrepe nakon puta, slijedi duhovni nagovor patra Bilića ‘Zavjeti u svetom Pismu’ te svečana Euharistija, u kojoj su uz patra Bilića koncelebrirali vlč. Stjepan Vukovac župnik u Tovarniku i stalni đakon, gospodin Ivan. Budući da se župna crkva renovira, sv. Misa je bila u župnoj dvorani..
Iza duhovnog programa, uslijedio je ručak u prostorijama samostana. Budući da smo bili u blizini Vukovara, posjetili smo sveta mjesta naših mučenika koji su dali život za Hrvatsku i pomolili se na mjestima gdje su mučeni (Ovčara i Memorijalano groblje).
Bio je to još jedan plodonosan dan u našem životu, dan zahvale Bogu za sve darove koje nam je dao, milost ustrajnosti i mogućnost da Mu služimo, radosti što možemo živjeti za druge i služiti im po darovima koje nam je Bog dao. “Zavjeti se polažu iz ljubavi prema Bogu. Bog ih ozbiljno shvaća i očekuje da budu i izvršeni s ljubavlju”- rekao je pater Bilić.
Molimo Boga da nas i nadalje obdari tom ljubavlju kako bi se u nama i po nama proslavio On.

s. Marina

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt