u Družba Sestara Kraljice svijeta

RADUJTE SE I KLIČITE

Na to nas je potaknuo papa Franjo. Sestre su na ovom susretu odlučile razmišljati o Pobudnici papa Franje ‘Radujte se i kličite!’ – o pozivu na svetost. Svetost je imperativ našega života. Četvrto poglavlje Pobudnice, sestra je sažela u prezentaciju ističući bitne misli. Papa je pojasnio zašto je uputio ovaj poticaj: “Moj skromni cilj je uputiti ponovno poziv na svetost nastojeći ga ucijepiti u naše vrijeme, sa svim njegovim rizicima, izazovima i prilikama.” Ne smijemo se zadovoljiti osrednjim životom. Zato papa stavlja pred nas pet velikih izraza ljubavi prema Bogu i čovjeku: postojanost, strpljivost i blagost; radost – smisao za humor; odvažnost i žar; u zajednici; u stalnoj molitvi. Kroz njih možemo postići veliki stupanj svetosti.

Uz sadržajan teoreski dio, sestre su krenule u rad po skupinama, gdje su duboko razmišljajući, zajednički i iskustveno obradile zadane točke. Izvješća iz skupina su pokazala da nam je ta tema bliska i nužna za rad i život. Preispitujući prošli život, sestre su  stvarale odluke i planove za budući rad na osobnoj i zajedničkoj svetosti.

Budući da je nedavno predstavljena knjiga fra Šite Ćorića sa zanimljivim naslovom ‘Kako kvariti međuljudske odnose’, prošli smo kratko i kroz te duhovne bolesti koje su prisutne u današnjici kako bi i za to potražili lijeka, ako se koja od njih u nas, ne daj Bože, usidrila. Dan smo završile rekreativno uz igrokaz: “U ambulanti!”

Drugi dan susreta je bio duhovno – slavljenički. Započeo je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom i nastavio zahvalnom sv. Misom, koji je predslavio vlč. Andrija Miličević. Naše sestre su zahvalile Bogu za 50 g. dolaska u Družbu: s. Ruža Livaja, s. Cecilija Krešo, Anđa Gadža, s. Ružica Ljubičić, s. Anica Ćurić i s. Terezija Šarčević. Za 40. g.  je zahvalila s. Marija Mamuzić, a za 20. g.  s. Ljubica Josić. Zahvaljujući Bogu za dosadašnju ustrajnost, sestre su molile Boga za ustrajnost do konca te uspješan put svetosti.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt