u Družba Sestara Kraljice svijeta, Udruga Prijatelja blagoslova

Članovi Udruge prijatelji blagoslova Marije Kraljice svijeta, nas 44-vero, bili smo na hodočašću u našoj zlatnoj Slavoniji.
Naša draga sestra Lucija Marinović – predsjednica Udruge, organizirala je ovo prelijepo druženje pod vodstvom sestre Matije Popović i Ružice Brnada.
Ispred crkve NBDM u Velikoj Gorici u 6,30 sati krenuli smo prema Pleternici, gdje smo, u dobrom raspoloženju, stigli oko 9 sati. U svetištu Gospe od suza dočekao nas je župnik Antun Ćorković. Radosno i otvorena srca smo primljeni. Kako je sestra Lucija već pri prvom susretu, dogovorila sv. misu u 10 sati, imali smo vremena za jutarnju okrjepu. Radost susreta sa
ljubaznim župnikom uvećali su nam hodočasnici iz župe Gospe Lurdske iz Zagreba, pod vodstvom fra Nikice, njih stotinjak su, također krenuli po duhovnu okrjepu našoj Majci.
Župnik nas je upoznao sa poviješću svetišta, a potom smo slavili Euharistiju, izmolili Litanije naše Majke. Svi smo osobno prišli i dotaknuli čudesni lik Gospe od suza i predali Njezinom moćnom zagovoru našu predragu Domovinu i sve naše potrebe i boli.
Nakon duhovne okrjepe župnik nas je pozvao u blagovaonicu gdje smo blagovali ručak iz torbe uz vino, rakiju i kavu kojom nas je velikodušno župnik ponudio.
Radosni, punih srdaca i osnaženi ozračjem ovim, nama dosad nepoznatim, Marijanskim svetištem s blagoslovom župnika Antuna krenuli smo prema Požegi.
Požega je 1997.godine postala biskupskim središtem. Pred katedralom nas je dočekala gospođa Nikolina. S velikom ljubavlju i vrlo stručno nas je provela kroz katedralu i biskupijski muzej… U crvi sv.Lovre dočekao nas je župnik Josip Krpeljević i vrlo iscrpno nas uputio u povijest te najstarije crkve u Požegi. Vidjeli smo i spomenik vrlom sinu Požege fra Luki Ibrišimoviću pod čijim vodstvom je Požega 12. ožujka 1689. godine oslobođena od Turaka. Umjetnik je stavio sablju tako da
svatko prosudi je li ju stavlja u korice ili vadi iz korica. Na upit župnika što mi mislimo, najbrža je bila naša časna Matija s odgovorom da ju vraća u korice. S tim nadama i svih nas oprostili smo se od župnika i drage nam Požege.
Oko 19 sati raspjevani i radosni stigli smo u Veliku Goricu gdje nas je dočekala sestra Lucija.

Ružica Brnada

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt