u Družba Sestara Kraljice svijeta, Udruga Prijatelja blagoslova

Prvoga travnja (01. 04.), (dan kada se koristimo aprilskom šalom), naša mala skupina: s. Lucija Marinović, gospodin Iva i s. Marina, krenuli su u Tovarnik na susret s članovima naše Udruge PBMKS, a s. Marina je imala susret s mladima. Susret je počeo sa sv. Misom, nastavio s predavanjem s. Lucije i molitvenim dijelom – sv. krunice koju je animirao gospodin Ivan. Korizmeno vrijeme je inače pogodno za razmišljanje nad sv. Pismom i porukama koje nam Gospodin upućuje, kao i vrijeme za naš popravak – “glancanje duše”.
Iza duhovnog dijela uslijedio je domjenak koji su pripremile vrijedne ruke članica Udruge u Tovarniku. Okrijepljeni duhovno i tjelesno, razmatrali smo nad prezentacijom: “Misli ti, Isuse!” i izabrali vodstvo podružnice. Mandat vodstva je dobila gospođa Kata Ujaković, koja je i do sada vrijedno vodila članove Udruge u Tovarniku. Pomoćnica u radu joj je gospođa Slavica Galac.
Izabranim povjerenicama želimo blagolsovljeni rad na njivi Gospodnjoj.

S. Marina je skupini mladih imala duhovnu obnovu na temu:”Bez mene ne možete ništa učiniti”, koja se temelji na Isusovim riječima iz Ivanova evanđenja – Ja sam trs, vi loze… Naša vezanost s Kristom po sakramentu Krštenja je neraskidiva, samo je pitanje, kako je mi živimo. To smo pokušali otkriti kroz rad u skupinama, kroz najčešće pitanje:”Kakve plodove ja donosim? Odakle crpim sok za donošenje ploda? Itd.” U zajedničkom traženju, došli smo do riješenja da Bog, vjera, Crkva, naša obitelj daju nam sigurnu i najveću snagu na našem životnom putu, koji je ujedno i najsigurniji put u ovim nemirnim vremenima.
Razišli smo se s razmišljanjem – Kako ustrajati na Isusovom putu i biti čvrsto povezan s Kristom s kojim sve možemo učiniti?
Vjerujem da je svatko na svoj način našao odgovor i hrabro krenuo na životnu pustolovinu s Kristom.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt