u Udruga Prijatelja blagoslova

Subota, 14. prosinca 2013.

U jutarnjim satima, članovi Udruge prijatelji blagoslova Marije Kraljice svijeta iz Velike Gorice i Botinca u velikogoričkoj župi Navještenja Blažene Djevice Marije, započeli su svoju Adventsku duhovnu obnovu. Vditelj je bio vlč. Ivica Budinšćak povjerenik za mlade pri Zagrebačkoj nadbiskupiji. Susret je počeo sa sv. Misom, a nastavio predavanjem, svjedočenjem članova o doživljaju blagoslova u svom svakodnevnom životu, te prezentacijom o Simbolu Božića. Završili smo zajedičkim objedom i druženjem.

Velečasni Ivica je u propovijedi naglasio da se za susret treba pripremiti a tada je potrebno: biti dobrostiv, milosrdan, oprostiti jedni drugima … Iz Evanđelja je stavio naglasak na Isusove riječi: “Vi ste prijatelji moji”; a to znači, imati iste ciljeve, vidike. No, ipak to ne znači na sve klimati samo glavom, nego reći prijatelju ono što mi se ne sviđa, upozoriti i usmjeriti na pravi put. Onaj tko ima ljubav u srcu, taj nema mržnje, rangiranja – manji, veći. Nego svi su mu jednaki kao i Isusu. Isus se spustio u štalicu gdje može svatko ući, svima je pristupačan, što i mi moramo učiniti od svog života; učiniti se raspoloživima za svakoga tko je potreban naše pomoći. Pred Bogom je jednakost, jer tu svi tražimo samo ljubav.

PREDAVANJE: velečasni Ivica je rekao da duhovna obnova treži ČOVJEKA, ne predavača. Zato se trebamo pitati: Što želim od sebe, od ove duhovne obnove? Danas prevladava markentig a ne Božić. Ipak svega ne bi bilo da se nije rodio naš Bog. Naglasak je na Marijinom DA Bogu kod anđelova navještenja. Marija se RADUJE, SLUŠA, PRIHVAĆA. Tako se rađa Riječ Božja Isus Krist. To je Došašće: iščekivanje, priprema, promatranje i radost. Poslužio se vlč. Ivica i Adventskim vijencem i svijećama. Kod PRVE svijeće se pitamo: Gdje sam? Kako je to isto pitanje Bog postavio Adamu kada je sagriješio. Bog me pita, zašto se skrivam, što to ja želim u svom životu? Kod DRUGE svijeće odgovaram Bogu. Što? Kako JA u Bogu živim? Kakva je moja vjera? TREĆA svijeća me podsjeća da se pitam o svojoj čistoći srca. Grijeh je bolest, zato je potrebno ići očistiti srce u sakramentu Pokore. ČETVRTA me svijeća potiče da KRENEM  nositi Riječ Božju ovome svijetu. Ni Marija, ni Josip, ni mudraci, nitko ne ostaje na svom mijestu, nego kreću navjestiti svijetu ono što su primili. Idu svjedočiti ljubav koju su primili. Neka je i mi svjedočimo svakome svome bratu u vjeri. Kršćanin ne  može gledati brata pored sebe gladna, gola, bosa, ali samo ako ima vjere.

Sudionici duh. obnove su iznosili svoja svjedočanstva o doživljaju blagoslova. Iskustva su snažna i svjedočka. Blagoslov je tako snažan da i dugogodišnje nepričanje susjeda, supružničku neplodnost, strah prije operacije, obraćenje do Krštenja –  liječi, pomiruje i oživljuje. Kroz prezentaciju smo se nastojali pronaći kod Isusa u jaslicama. Molitva i pjesma su upotpunile naš susret, koji je završio s objedom.

Na susretu je sudjelovalo 70 članova. S. Lucija Marinović ja sa sestrama iz svoje kućne zajednice lijepo organizirala ovaj susret, te sudionicima predala Božićnbe čestitke.

Preporučeni postovi
Pošaljite nam e-mail:

Veselimo se Vašoj poruci, hvala.

Not readable? Change text. captcha txt